Kendt hundefoder på abonnement UDEN binding. Altid GRATIS fragt!

Spot En Hundehandler

Små bure eller utætte staldbygninger hvor tæver og hvalpe går rundt i deres egen urin og efterladenskaber, ingen menneskelig kontakt, dagslys eller græs under poterne, flere kuld på få år, end tævens krop burde udsættes for på en hel livstid!

Dette er virkeligheden for de hunde,som danner grundlag for hundehandlernes omfattende forretning, hvor hundehvalpe helt ned til 4 uger fjernes fra deres mor og fragtes tværs over Europa i lastrummet af en varebil.

Ud fra et dyreetisk perspektiv er det er afgørende, at vi ikke støtter hundehandlernes kyniske foretagende ved uvidende at købe en ulovligt importeret hundehvalp. Lær derfor at spotte en hundehandler så du ikke går i fælden, og køb ALDRIG en ulovligt importeret hund ud af medlidenhed. Du redder måske nok een hund, men dømmer samtidig andre hunde til den samme, forfærdelige skæbne.

Dette skal du være opmærksom på når du køber hundehvalp

Ulovlig import af hundehvalpe (oftest fra Østeuropa) er big business under mafialignende forhold. Især markedet for dyre racehunde såsom Fransk Bulldog, Staffordshire Bullterrier, Pomeranian, Chihuahua og deslige er inficeret med hundehandlere, der bliver mere og mere udspekulerede i deres metoder.

Udover at det er hamrende synd for de tæver og hvalpe, der lider på hundehandlernes hvalpefabrikker, er de ulovligt importerede hvalpe ofte syge. Hvalpene er af så ringe avlsvilkår, at du risikerer at ende med at skulle bruge formuer på dyrlægebehandlinger af lidelser som Giardia, hårsækmider, lungebetændelse, øresygdomme, ormekure og måske endda operationer for diverse racerelaterede lidelser.

Så hvad skal du være særligt opmærksom på, når du køber hvalp?

Såan spotter du en hundehandler! Læs vores omfattende artikel her.

 • For det første skal du væbne dig med tålmodighed! Når beslutningen om at forøge familien eller hverdagen med en hundehvalp er truffet, har mange tendens til at blive meget utålmodige. Den lille hundehvalp skulle helst være flyttet ind i går og det kan kun gå for langsomt med familieforøgelsen. I stedet skal du være kritisk og grundig i din research, når du skal finde en opdrætter. Tid er en afgørende faktor, hvis du vil undgå hundehandlere.

 • Vær opmærksom på annonceringer i Den Blå Avis og Gul og Gratis, hvor rigtig mange hundehandlere huserer. Betragt gerne en sælger over tid og læg mærke til, om vedkommende har nye kuld i tide og i utide!

 • Hvordan er sælgers sprogbruge i annoncerne? Er det en tydelig Google Translate salgsannonce, så vær særdeles kritisk.

 • Orientér dig i stedet, hvor erfarne hundefolk debatterer og færdes online. Det kan være store, nationale Facebookgrupper, kennelklubber og sites med hvalpelister, hvor du kan se opslag om forventede kuld, hvor avlen er planlagt.

 • Meld dig ind i en af de store, nationale Facebookgrupper for netop den race, du ønsker at købe. Spørg andre i gruppen om de har købt af samme sælger, og spørg til, om de er tilfredse med deres køb.

 • Googl sælgeren og undersøg, om der er skrevet positive eller negative ting om vedkommende eller om opdræt af hunde på den adresse, som sælger holder til på.

 • Hvordan er prisen på hvalpen? Ligger den meget langt under standardprisen for en hvalp af sin race med eller uden tavle? Vær særdeles kritisk overfor alt for billige hvalpe.

  • Besøg sælgeren, hvor du som minimum skal se hvalpenes mor - og gerne sammen med hvalpene. Nogle hundehandlere bruger nemlig en helt anden tæve, så hold øje med, hvordan hvalpene interagerer sammen med moderhunden. Virker hvalpene interesseret i hende? Er tæven glad og social, virker hun som om hun trives og er vant til mennesker?

  • Hvordan opfører hvalpene sig, er de sky og bange eller nysgerrige og opsøgende? En hvalp, der er blevet tilstrækkeligt socialiseret i form af dagligdagslyde fra støvsuger, børn, madlavning, klap og kæl, etc. vil have mod på at undersøge verden.

  • Se det sted, hvor hvalpene normalt opholder sig, er det pænt og rent eller gør sælger ikke noget ud af at holde hvalpegården ren? Er selve hvalpene rene?

  • Er sælger opmærksom på hvalpenes færden til alle tider? En seriøs opdrætter har god føling med, hvor hvalpene er. Han/hun vil som oftest også tage hvalpene tilbage i deres hvalpegård, når de viser tegn på overstimulering og har brug for hvile. Med andre ord, hold øje med om sælger udviser oprigtig omsorg overfor hvalpene.

  • Spørger sælger interesseret ind til dig, din familie og jeres hverdag? Er sælger interesseret i, hvilket liv, hvalpen(e) får hos dig? En seriøs sælger bekymrer sig om sine hvalpes fremtidige ve og vel, hvor en hundehandler kun tænker på at tjene penge.

  • Tag gerne en erfaren hundeejer med ud til dit møde med sælger og besøg også gerne flere forskellige steder, så du kan sammenligne forhold og racestandard. Som sagt, med en god portion tålmodighed mindsker du risikoen for at komme til at købe en ulovligt importeret hundehvalp.

  • Spørg ind til, om racen har nogen sundhedsmæssige udfordringer. Det kan være med ryg, hofter, knæskaller, hjertet, fedme, allergier eller deslige. En seriøs avler har forstand på dette og kan snakke passioneret om emnerne.

  • Hvis du køber en hund med en stamtavle, kan du bede om at se både moderens og faderens stamtavler. Spørg til, hvorfor sælger netop har valgt disse to hunde som forældredyr, hvad er tankerne bag? En dedikeret og seriøs opdrætter vil altid kunne fortælle dig om de tanker, der ligger bag avlsarbejdet.

  • Spørg til, hvilke undersøgelser, hvalpene vil have gennemgået, når de forlader hjemmet. Bed om at få lov til at se hvalpens sundhedsbog og dokumentation om behandling hos en dansk dyrlæge.

  • Er hvalpen lovligt importeret, skal du se et internationalt kæledyrspas.

  • Spørg ind til den første tid med hvalpen, hvordan du socialiserer den, hvor meget motion den skal have, hvornår den må få kødben, osv. Kort sagt alt, spørg om alt du som ny hundeejer skal være opmærksom på. Kan sælger svare?

  • Spørg eventuelt sælger, om vedkommende nogensinde har afvist at sælge til tidligere, interesserede købere. Dette kan muligvis give dig en fornemmelse af, om sælger oprigtigt er interesserede i hvalpenes fremtidige ve og vel. Mange seriøse avlere vil have prøvet at afvise et salg af en eller anden grund.

  • Vær opmærksom på, at en hundehandler ofte vil gå i forsvar og blive aggressiv, hvis du stiller kristiske og undersøgende spørgsmål, som vedkommende ikke kan svare på. Dette er en taktik, der skal gøre dig nervøs og få dig til at tvivle på dig selv. Er din mavefornemmelse ikke i orden? Sig tak for besøget og glem ALT om at købe din nye hundehvalp det pågældende sted.

   

  • Er hvalpene klar til at forlade hjemmet samme dag, som du er ude at kigge, bør dine alarmklokker ringe! Størstedelen af alle opdrættere vil invitere interesserede ud at kigge på hundene, inden hvalpene er klar til at blive taget fra moderen. (Det er hvalpen først, når den er 8 uger gammel).

  • Aftaler man et fremtidigt køb, betales der et depositum og sælger opdaterer løbende køber med informationer om hvalpens udvikling, eventuelt med billeder via sms eller e-mail.

  • Sørg ALTID for at have en købskontrakt med sælger.

  • En seriøs opdrætter vil ofte tilføje en tilbagekøbsret, hvor vedkommende for et fast beløb har førsteret til at købe hvalpen tilbage, hvis du fortryder.

  • Køb aldrig, hvis sælger vil mødes et offentligt sted med hvalpen eller hvis sælger kun kan vise én hvalp frem uden mor, far eller søskende. Mød aldrig sælger på en rasteplads og køb aldrig en hundehvalp med det samme.

  Indsend en kommentar

  Bemærk, at kommentarer skal godkendes, før de bliver offentliggjort